Waarom naar een osteopaat?

Vaak herstelt uw lichaam zichzelf. Soms is de verstoring zo sterk, of houdt deze zo lang aan, dat uw lichaam niet meer in staat is om helemaal te herstellen. Het gevolg hiervan is een verminderde beweeglijkheid van weefsel waardoor klachten kunnen ontstaan. Een osteopaat is opgeleid om de verschillende lichaamssystemen te onderzoeken op bewegingsverlies en zoekt zo naar een blijvende oplossing voor uw klachten. Door de beweeglijkheid te bevorderen wordt uw lichaam in staat gesteld zichzelf te genezen en weer gezond en klachtenvrij te functioneren. 

Wat is osteopathie?

Alles in het lichaam beweegt: van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot botten. Deze beweeglijkheid is nodig om gezond en zonder klachten te kunnen functioneren. Osteopathie is een manuele geneeswijze waarbij de bewegingen van en in het lichaam onderzocht worden. Osteopathie is een veilige behandelmethode, gebaseerd op principes uit embryologie, fysiologie, anatomie, biomechanica en neurologie. Ook fasciale therapieviscerale therapie en cranio-sacrale therapie zijn gebaseerd op osteopathische principes. Belangrijk is dat de osteopaat altijd kijkt naar het gehele lichaam en nooit naar het gebied van de klacht alleen, omdat soms klachten een oorzaak hebben elders in het lichaam.

Viscerale therapie

Voor buikklachten biedt viscerale therapie vaak uitkomst. Buikklachten kunnen onder andere ontstaan door bewegingsverlies van de organen in de buik (darmen, maag etc.). Met bijvoorbeeld buikkrampen, maagzuur, ophoping van gas of wisselende ontlasting tot gevolg. 

Met welke klachten naar de osteopaat?

Osteopathie kan helpen voor diverse klachten op alle leeftijden. Hierbij valt onder andere te denken aan spier-, pees- of gewrichtsklachten, buikklachten, ademhalingsproblemen, rugpijn, hoofdpijn, hormonale en/of emotionele problematiek. Mocht u twijfelen of u met uw klacht bij mij terecht kunt, dan kunt u altijd eerst informeren voordat u een afspraak maakt.